the first European festival on creativity

Protagonists

Massimo Montanari

Massimo Montanari

(1949) is Professor of Medieval History and History of Food at Bologna University, and head of the European Masters Degree Program on the History and Culture of Food. Following are some of his many books: L’alimentazione contadina nell’alto Medioevo (Liguori Editore, 1979); Atlante dell'alimentazione e della gastronomia (with F. Sabban, UTET, 2004). For Editori Laterza he published: Alimentazione e cultura nel Medioevo (1988), Convivio (3 voll., 1989-1992), La fame e l'abbondanza (1993), Il pentolino magico (1995), Storia dell’alimentazione (with J.-L. Flandrin, 1997), La cucina italiana (with A. Capatti, 1999), Il cibo come cultura (2004), Il formaggio con le pere (2008), Il riposo della polpetta e altre storie intorno al cibo (2009), L’identità italiana in cucina (2010), Gusti del Medioevo (2012). 

2013

Speaking of food in times of crisis

Listen to the podcast
X
X Download podcast

LISTEN TO FESTIVAL PODCASTS

SpotifySpreakerApple PodcastsGoogle PodcastsAmazon Music